İVEK Sponsorluğunda ve Şanlıurfa Eczacı Odası organizatörlüğünde 27-28 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen buluşmada başta Şanlıurfa Eczacı Odası ve Çevre Eczacı Odası Yönetimleri, Sektörün önde gelen temsilcileri, İVEK Vakfı Yönetim Kurulu, SGK yetkilileri ve çok sayıda serbest eczacı yer aldı.
Serbest eczacıların ve endüstrinin karşılaştığı sorunlar, çözüm yolları ekseninde yapılan toplantıda, serbest eczacılardan ve endüstri temsilcilerinden gelen sorulara cevap verildi.
İlaç Ruhsatlandırma ve Geri Ödeme Süreçlerinin Eşgüdümlü Olarak Yürütülmeli
Yapılan ilk oturumda jenerik ilaçlarda fiyat politikaları (Eşdeğer bandı, pasif ürünler, kombine ürünler geri ödeme süreçleri), Reçeteli/Reçetesiz ilaç geri ödeme modellerinin ele alındı. İlk oturumun devamında ise mevcut teşvik programlarının biyoteknolojik ilaç üretimi için yeterli olmadığı, ilaç ruhsatlandırma ve geri ödeme süreçlerinin eşgüdümlü olarak yürütülmesi gerektiğinin altı çizildi.
2. Oturumda da Dikkat Çeken Öneriler Ortaya Çıktı
Yapılan 2. oturumdaise; İlaç ve tıbbi malzeme sözleşmelerine dair görüş ve öneriler ile SUT + Medula Entegrasyonu ele alındı. Bu kapsamda yapılan öneriler ve değerlendirmeler şu şekilde sıralandı:
· Pazar payı %1 olan ilaçların eşdeğer bandında bulunmasına ilişkin düzenleme için oranın yükseltilerek piyasada bulunmayan ilaçlar için çıkan farklar konusunda bir çalışma yapılacağı bildirildi.
· Reçetede bulunan ilaçların teslimi için kimlik numarası yanında ek doğrulama için çalışma yapıldığı ve sıklıkla hastanın almadığını ifade ettiği durumlar için protokol revizyonunda düzenleme yapılacağı da belirtildi.
· Mevcut protokolün 5.3.9 maddesinin revizyon görüşmelerinde düzenlenerek sehven girilen reçete teşhisleri için verilen sözleşme feshine varan cezanın hafifletileceği iletildi.
· Sahte reçetelerde eczacı ve eczane çalışanlarının dahli olmadığı durumlarda kastı işleyen şahıslara rucü edilmesi için düzenleme yapılacağı ifade edildi.
· Şanlıurfa Eczacı Odası tarafından önerilen reçete tesliminde SMS doğrulama kodu ile ilaç teslim basamaklarının düzenlenmesine ilişkin çalışma için SGK yetkililerine sunum yapılarak çalışmanın kurumca değerlendirileceği belirtildi.
· Kamu kurum iskontosunu vermeyen veya eksik uygulayan firmalar için konunun rehberlik ve teftiş başkanlığına iletildiği ve oluşturulacak rapor doğrultusunda firmalarla sözleşme imzalanması ve yaptırım uygulanması için çalışma yapılacağı kaydedildi.
İVEK Yönetimi toplantının ardından Eczacılar- Kamu ve Sektörü Buluşturan bu etkinliğe organizatörlükleri ve her türlü katkıları için Şanlı Urfa Eczacı Odası’na teşekkürlerini iletti.
İVEK © 2016 / Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
İLETİŞİM